Historie / Missie

Historie
De interesse in alles wat met (plaag)dieren te maken heeft, zit al vanaf de allervroegste jeugd bij Berry Vink in de genen, opgroeiend in de schitterende natuur van Landgoed de Hamert.
Via zijn toenmalige baan bij Center Parcs in Heijen is Berry in aanraking gekomen met plaagdierbeheersing en heeft hij zijn vakdiploma gehaald. Daarna heeft Berry zijn bedrijf Vink Bedrijfshygiëne opgericht in 1994. De werkzaamheden vonden in het begin vooral plaats in de agrarische sector, en ook voor de gemeente Meerlo-Wanssum.

Door het winnen van vertrouwen en zorgen voor het leveren van kwaliteit werd de naam Vink Bedrijfshygiëne steeds meer bekend en groeit het bedrijf gestaag. Ook voor houtworm- en boktorbestrijding is men bij Vink Bedrijfshygiëne aan het juiste adres. Overname van een aantal fogapparaten zorgde voor een extra tak bij Vink Bedrijfshygiëne: de stal- en kasontsmetting.
Vanaf 2001 is de eenmanszaak een VOF geworden tussen Berry en zijn vrouw Annemie. Zij heeft al de jaren achter de schermen meegewerkt, en dat is via de VOF geformaliseerd.
Momenteel heeft Vink Bedrijfshygiëne 4 fulltime medewerkers in dienst, en de 3 zonen van Berry en Annemie werken mee op oproepbasis. Alle fulltime medewerkers en de oudste zoon zijn vakgediplomeerd.

Berry en Annemie zijn enthousiaste ondernemers die hun kennis willen gebruiken om problemen bij klanten op te lossen, maar ook zeker om problemen te voorkomen. Ze geven daarom ook graag weringsadvies.

In het kader van kwaliteit zijn diverse certificaten behaald: HACCP, het KAD keurmerk en natuurlijk ook het VCA-keurmerk.
Het digitale rapportagesysteem wordt volop gebruikt. Dit rapportagesysteem zorgt ervoor dat klanten een direct en duidelijk inzicht hebben in de plaagdiercontroles. Klanten kunnen zelf een keuze maken of ze met het digitale rapportagesysteem willen werken. Zo blijft het bedrijf in beweging en maken ze gebruik van de mogelijkheden op de markt

Missie
Vink Bedrijfshygiëne Vof is een onderneming die gaat voor kwaliteit en eerlijkheid. Door de jaren heen is de onderneming daarom gegroeid. Ze hebben het vertrouwen gewonnen in de markt. Veel groei gebeurt via mond tot mond reclame.

Natuurlijk is Vink Bedrijfshygiëne nog steeds werkzaam bij boeren, maar ook bij gemeentes, instellingen, horeca, tuinders, veevoederfabrieken, veilingbedrijven, bakkers, diergeneesmiddelenbedrijf, supermarkten. Kortom, eigenlijk voor alle bedrijven waarvoor plaagdierbeheersing belangrijk is i.v.m. voedselveiligheid, maar ook voor het voorkomen van schade die plaagdieren kunnen aanrichten (denk aan doorknagen van kabels).

Hun motto is: service en kwaliteit leiden samen tot het beste resultaat. Service ook in de zin van: klanten betalen alleen voor hetgeen ze krijgen en niet voor hetgeen ze verwachten te krijgen Vink Bedrijfshygiëne Vof is een onderneming die gaat voor kwaliteit en eerlijkheid.

Samenwerking:
Doordat de Fa. Mertens uit Horst een toenemende behoefte binnen de agrarische wereld signaleerde aan professionele en effectieve plaagdierbestrijding, zijn wij in 2001 een samenwerkingsverband aangegaan met Mertens Horst om professionele ondersteuning te bieden.
Wij denken met de agrarische klanten mee om een weringsadvies op te stellen en om plaagdierbestrijding zo effectief mogelijk uit te voeren.
Deze samenwerking geldt ook op het terrein van het inbrengen van formaline en/of van bestrijdingsmiddelen in tuinderskassen.
De Fa. Mertens kan u adviseren door te bepalen welke middelen het meest effectief zijn voor een bestrijding en wij kunnen de uitvoerende werkzaamheden voor u verrichten.

De teksten en de foto's op deze website mogen niet worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie, plaatsing van teksten en of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs/makers. Neem voor vragen rondom copyright contact op met Vink Ongediertepreventie of met de webmaster.